Laboratorieanalyser

PHYTOKOST . A.Andersens Vej 24B . 8600 Silkeborg
Tlf. 30 53 35 48 . CVR 31523699 . mail@phytokost.dk

Overlay
Phytokost top

Laboratorieanalyser

Phytokost samarbejder med Nordic Clinic og Imupro omkring analyser til at belyse forskellige problematikker i forhold til allergi og fordøjelsesproblemer.

Analyserne er et godt redskab til at knække koden for, hvad der er de bagvedliggende problemer til dine symptomer.

Priserne på analyserne ligger mellem 1.000 kr. og 4.000 kr.


Lider du af fordøjelsesproblemer?
Analysen (2xCSAP) er en afføringsprøve og den anbefales ved symptomer som diarré, forstoppelse, luft i maven, mavesmerter, irritabel tyktarm, Morbus Crohn, Cøliaki, allergi symptomer, fordøjelsesbesvær, svampeovervækst, bakterielle infektioner.

Analysen belyser ubalancer i tyktarmen for: mælkesyrebakterier, bakterier, svamp, parasitter, fordøjelsen af proteiner, kulhydrater, fiber og fedt, absorptionsevnen, inflammation i tyktarmen, immunrespons, dannelsen af kortkædede fedtsyrer og pH.   


Fødevare intolerance – hvad er synderen?
Fordøjelsesproblemer og allergi kan skyldes overfølsomhed over for bestemte fødevarer og tilsætningsstoffer, men det kan være svært at sige hvilke fødevarer eller tilsætningsstoffer der er problemet.
 Analysen anbefales ved fordøjelsesbesvær (irritabel tyktarm (IBS), Morbus Crohn, Colitis ulcerosa), astma, eksem, træthed, væskeophobninger, bihule problemer, hovedpine, overvægt, depression, ømme muskler, ledsmerter.

Analysen viser om der er noget af den mad, du spiser, dit immunsystem reagere på. Analysen er en blodprøve og der måles på forsinket fødevareallergi – IgG, samt tilsætningsstoffer og Candida. Fødevareoverfølsomhed er normalt midlertidigt og forsvinder typisk, når man i 2 måneder til 12 måneder fjerner den mad, man ikke tåler.


Tarmfunktionen IPA-analyse
Analysen er en urinprøve og den belyser tilstanden i maven og tyndtarmen i forhold til absorptionsevnen, permeabilitet og nedbrydning og optagelsen af sukkerstoffer. Testen anbefales ved symptomer som irritabel tyktarm, oppustethed, luft i maven, rumlen, bøvsen, smerter i maven, forstoppelse og diarre, mangel på næringsstoffer, træthed, eksem, hovedpine og migræne, Cøliaki, Chron´s sygdom og fødevareallergi og – intolerance.  


 
Organix - et simpelt sundhedstjek!
Analysen (Organix) er en urinprøve og anbefales ved træthed, stress, overvægt, insulinresistens, fordøjelsesproblemer, depression, manglende restitution fx ved træning o.l.
Analysen belyser - fedtforbrænding, kulhydratforbrænding og energiomsætning i cellerne, B-vitaminstatus, dannelse af neurotransmitter, leverafgiftningsfunktion, antioxidantstatus, overvækst af forrådnelsesbakterier i tyndtarmen, overvækst af svamp i tyndtarmen.

Histaminintolerance – mange diffuse symptomer
Histamin er et naturligt stof, der spiller en vigtig rolle i menneskers organismen ved allergiske reaktioner og medvirker til at forsvare kroppen mod fremmedlegemer (immunsystemet).

Histaminintolerance er et udtryk, der bruges til at henvise til intolerance over for fødevarer, der indeholder meget histamin, eller kroppens manglende evne til at nedbryde det indtagne histamin i tilstrækkelig grad. På grund af dårligt fungerende eller manglende diaminoxidase (DAO, et enzym) kan man ikke nedbryde det histamin, der indtages med maden.

Større mængder histamin fører til mange forskellige symptomer, fordøjelsesproblemer, rødmen af huden, nældefeber, kvalme, hovedpine og diarre. Da histaminintolerance forårsager allergi-lignende symptomer, forveksles det ofte med fødevareallergi. Men det kan ikke påvises ved en klassisk IgE-antistof test, men kræver en blodprøve for at måle på enzymet i blodet.   


Diet & Genes
I Diet & Genes testes generne for om du har overvejende riskiko for overvægt og hvordan din vægt påvirkes af din livsstil og det du spiser. Med testen kan du få en indsigt i hvilken kostsammensætning af proteiner, fedt og kulhydrater du bør spise, for at holde din krop slank og fit. Testen fortæller dig også om motion er meget vigtigt for dit vægttab eller om det er kosten der er mest vigtigst. 

Gentest anbefales ved:
• Overvægt og fedme
• Gentagende mislykket slankekure
 
Analyse af stresshormoner 
– se din stresscyklus
Stress er årsagen til mange kroniske sygdomme. Gennem en kombination af coaching og kosttilpasning kan du dels finde årsagerne til stress og styrke din krop, så du bedre kan håndtere stressen.
Stresshormonerne måles i en spytprøve, der opsamles fire gange på én dag. Analysesvaret giver en vurdering af stresshormonernes cyklus, aktiviteten i binyrerne og evnen til at håndtere stress.

Analyse af stresshormon anbefales ved:
• Reduceret energiniveau
• Ustabil følelsesmæssig tilstand
• Hyppige infektioner
• Fysiske symptomer - fx hjertebanken
• Muskelspændinger
  Kvindelig hormonprofil 

Nogle kvindelidelser som fx PMS, stofskiftelidelser, PCOS og barnløshed er knyttet til hormonerne. En kvindelig hormonprofil viser det totale niveau af østrogen, progesteron og testosteron. Testen foretages i spyt, da det viser det frie og ubundne hormon, som er det aktive i forhold til kroppens funktioner.

En kvindelig hormonprofil anbefales ved:
• PMS
• Væskeophobninger
• For højt og lavt stofskifte
• Humørsvingninger
• Blødningsforstyrrelser
• PCO


Aminosyreprofil

Regulering af aminosyrer i kroppen kan betyde øget energi, bedre immunforsvar, positivt humør, større udholdenhed og stabiliseret søvnmønster.
Aminosyrerne har betydning for energiproduktion i cellerne, kontrol og transmission af nervesignaler, regulering af muskelaktivitet, regulering af hormoner, dannelse af antistoffer, dannelse og regulering af enzymer og blodets transportproteiner.


En aminosyreprofil anbefales ved:
• Træthed
• Muskelopbygning
• Forringet fordøjelse  


Neuropeptidtest ved adfærdsforstyrrelser
Peptider fra gluten og mælk minder så meget om centralnervesystemets egne signalstoffer, så de kan forstyrre den biokemi, der ligger til grund for sanser, følelser og indlæring.
Med en neuropeptidtest måles mængden af neuropeptider i urinen, så vi kan vurdere om en gluten- og mælkefri diæt bør forsøges.

 Neuropeptidtest anbefales til personer med:
• Adfærdsforstyrrelser i autismespektret
• Autisme
• Asperger
• ADHD